Vrijwilligers

Vrijwilligers van de speeltuin

Wat is er nou leuker dan spelende kinderen?
Bij Speeltuinvereniging Speelvlucht kunnen ze, dankzij de inzet van vele vrijwilligers allemaal (met of zonder beperking) terecht voor vele uren speelplezier.

Onze speeltuinvereniging wordt volledig gerund door vrijwilligers en zonder al deze inzet zou de speeltuin niet open kunnen of zelfs voortbestaan.

We zijn dan ook altijd op zoek naar mensen die ons komen helpen in de diverse functies, zeker ook doordat de kinderen op een bepaald moment de speeltuin wat ontgroeien en dan hun vader of moeder meenemen naar de volgende vereniging.

Vanwege dit verloop zijn wij voortdurend op zoek naar toezichthouders en activiteitenbegeleiders. Ondanks dat dit de functies zijn met de minste inspanning komen wij helaas structureel mensen tekort.
Maar ook voor diverse andere functies hebben wij (al dan niet dringend) mensen nodig.
Kijkt u dus alstublieft bij de vacatures en neem gerust vrijblijvend contact met ons op (ook al staat de door u gewenste vacature er nog niet bij)!

Bestuursfuncties

Onze vereniging wordt gerund door een zeer actief bestuur.
Naast 2-3 vergaderingen per jaar zijn allen zeer frequent in de speeltuin aanwezig en vooral ook zeer enthousiast en betrokken.
Naast een voorzitter kent ons bestuur een secretaris (beide zijn ook actief in het kader van het werven van sponsors en fondsen) en een penningmeester.
Daarnaast maken de diverse coördinatoren voor de verhuur en het onderhoud en niet te vergeten voor het toezicht (zodat de speeltuin open kan) onderdeel uit van het bestuur.
Ook de activiteitencommissie (bestaande uit max. 3 personen) zit in het bestuur en zorgt naast het plannen en coördineren van de activiteiten ook voor een groot deel van de PR.

Ondersteunende functies

De ledenadministratie die nauw samenwerkt met de penningmeester en de activiteiten (in het kader van het werven van nieuwe leden) en de websitebeheerder zijn ook zeer frequent aanwezig bij  de bestuursvergaderingen en spelen ook een zeer actieve rol.

Overige functies

Enorm belangrijk maar minder zichtbaar zijn de mensen van het onderhoud. Het hele jaar door, elke maandagochtend, zijn zij actief om ervoor te zorgen dat de speeltuin en de toestellen er weer op en top bij liggen.

Minder frequent aanwezig, maar zeker niet onbelangrijk zijn ook onze toezichthouders.
De een wat actiever en vaker aanwezig dan de ander, maar met elke bijdrage zijn we hartstikke blij.
Gemiddeld zijn er ongeveer 50 toezichthouders nodig om het rooster goed te kunnen vullen.
Helaas kwamen we er de laatste jaren structureel tekort waardoor we soms genoodzaakt waren de poorten gesloten te houden.  Om deze reden heeft het bestuur besloten om de openingstijden aan te passen aan de kinderboerderij en de skelters en het losse speelgoed alleen beschikbaar te stellen als er een toezichthouder is.

En dan hebben we nog onze activiteiten. Minimaal 6x per jaar moeten er activiteiten worden georganiseerd, maar het liefst doen wij zit elke maand (of nog vaker). De activiteitencommissie zorgt voor het organiseren en plannen van de activiteiten, maar kan zonder activiteiten begeleiders weinig bieden. Aangezien de meeste van onze ‘vaste’ activiteitenbegeleiders de speeltuin ‘ontgroeid’ zijn, zijn we momenteel dringend op zoek.